четвъртък, ноември 30, 2023
публикации

Медици на протест

В международния ден на сестринството, медици излязоха на протест за по-добри заплати и по-добри условия на труд пред Министерски съвет в столицата.
За да си докарат по-прилична заплата, медиците работят поне на две места или взимат ненормален брой нощни дежурства. Персоналът в болниците не достига, работата е двойна, тъй като липсват кадри и недостигът непрекъснато расте, средната възраст е 53 години, а заплатата 600 – 700 лв.
Медиците искат спешни мерки от Правителството, за да може този проблем да бъде решен. Въпреки декларациите на протестиращите, според правителството и лично министър-председателят Бойко Борисов обаче заявяват, че проблемът не е в Правителството и в липсата на бюджет, а в разпределението на сумата от Здравното министерство, Здравната каса и самите болници.
С подобни изявления обаче проблемът няма да бъде разрешен и то не само в този бранш. Още преди 10 години се говореше, че ще има дефицит на медицински кадри, тъй като с подобни условия на труд те не могат да бъдат задържани да работят в страната. С изречение като „Ще счупим държавата накрая“ премиерът на страната не търси решение на проблема или диалог и за пореден път създава предпоставки за превръщане на подобни икономически искания в политически протести за оставка.
Очевидно държавата ни се нуждае от реформи и то не само в сферата на здравеопазването, но за съжаление желание за такива липсват, както в управляващата партия, така и в парламентарната опозиция, която е склонна да яхва всяко едно недоволство единствено, за да обслужва политическите си апетити за власт.

[siteorigin_widget class=“Pdfprnt_Buttons_Widget“][/siteorigin_widget]
Download - формат на страницата, PDF

Leave a Reply

%d bloggers like this:
Optimized with PageSpeed Ninja
Warning: include_once(/home/keyleigh/kabox.info/wp-content/plugins/psn-pagespeed-ninja/ress/vendor/amdd/ua.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/keyleigh/kabox.info/wp-content/plugins/psn-pagespeed-ninja/ress/classes/devicedetector/amdd.php on line 43

Warning: include_once(): Failed opening '/home/keyleigh/kabox.info/wp-content/plugins/psn-pagespeed-ninja/ress/vendor/amdd/ua.php' for inclusion (include_path='.:/opt/cpanel/ea-php74/root/usr/share/pear') in /home/keyleigh/kabox.info/wp-content/plugins/psn-pagespeed-ninja/ress/classes/devicedetector/amdd.php on line 43

Fatal error: Uncaught Error: Class 'AmddUA' not found in /home/keyleigh/kabox.info/wp-content/plugins/psn-pagespeed-ninja/ress/classes/devicedetector/amdd.php:45 Stack trace: #0 /home/keyleigh/kabox.info/wp-content/plugins/psn-pagespeed-ninja/ress/classes/devicedetector/rddb.php(21): Ressio_DeviceDetector_AMDD->__construct(Object(Ressio_DI)) #1 /home/keyleigh/kabox.info/wp-content/plugins/psn-pagespeed-ninja/ress/classes/di.php(132): Ressio_DeviceDetector_RDDB->__construct(Object(Ressio_DI)) #2 /home/keyleigh/kabox.info/wp-content/plugins/psn-pagespeed-ninja/ress/classes/di.php(70): Ressio_DI->createNew('deviceDetector') #3 /home/keyleigh/kabox.info/wp-content/plugins/psn-pagespeed-ninja/ress/classes/htmloptimizer/pharse.php(281): Ressio_DI->__get('deviceDetector') #4 /home/keyleigh/kabox.info/wp-content/plugins/psn-pagespeed-ninja/ress/classes/htmloptimizer/pharse.php(830): Ressio_HtmlOptimizer_Pharse->domIterate(Object(HTML_Node_Conditional), true) #5 /home/keyleigh/kabox.info/wp-content/plugins/psn-pagespeed-ninja/ress in /home/keyleigh/kabox.info/wp-content/plugins/psn-pagespeed-ninja/ress/classes/devicedetector/amdd.php on line 45