събота, юни 22, 2024
публикации

Протест в кв. Горубляне на собственици на имоти

Протест в кв. Горубляне на собственици на имоти, против изграждане на парк „Изток“ върху земите им

Планираният план за изграждане на парк „Изток“ между кварталите Младост и Горубляне (ок. 1250 декара), накара собствениците на земята да излязат и 3 пъти и да блокират кръстовището на бул. Самоковско шосе, а Околовръстния път за по 10 мин. през половин час, в знак на протест, че ще се изгражда парк върху техните земи, а не върху общински. Около 500 фамилии ще бъдат засегнати от проекто-плана. Много от собствениците са притежавали и имоти, върху които са построени сгради, но до днес не са обезщетени за това. Не вярват, че и този път ще бъдат компенсирани за отчуждаването на собствеността им. Според хората има много общинска земя, която може да се използва за целите на проекта, но незнайно защо общината е решила да изгражда парк върху частните имоти.
Във връзка с изграждането на парк „Изток“ пък от Столична община р-н Младост със заповед от 24.01.2018 г. се удължава срокa за внасяне на становища, както и на общественото обсъждане. Поради големия обществен интерес и над 600 депозирани писмени становища, предложения, възражения и др. датата за подаване ще е до 12.02.2018 г., а обществената дискусия ще се проведе на 22.02.2018 г. oт 18:30 часа в Народно читалище „Младост 1971”. Повече информация може да прочетете ТУК.

Отправена е и покана за включване в дискусия: ТУК.[siteorigin_widget class=“Pdfprnt_Buttons_Widget“][/siteorigin_widget]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *