четвъртък, ноември 30, 2023
публикации

Служители от служба „Оперативен контрол“ на НАП на протест

Предстоящото закриване на цял отдел в НАП накара служителите му отново да излязат на протест.
С шествие от Министерство на финансите до централата на НАП в София, те изразиха своето недоволство заради отказа на директора на агенцията да преговаря с тях. Този отказ вероятно е вследствие на това, че в първия протест служителите искаха неговата оставка.
Протестиращите желаят подписване на споразумение, до подписването на което да не се съкращават служители. Предвидено е да се съкратят около 300 служители на НАП.
Става дума за преструктуриране на НАП и закриване на този отдел след множеството нарушения и корупционни практики в отдела.
Не са редки случаите, в които хванати в нарушение обикновено малки търговски обекти са системно изнудвани за пари. Целевата група са именно малките форми, тъй като те често са в нарушение, в опит да се задържат на пазара и да удържат конкуренцията на по-големите вериги.
Тъй като Правителството иска по най-бързият начин да оздрави средата, за да може установените с години корупционни схеми да бъдат драстично намалени, взима решение за съкращаване на цял отдел с толкова много служители. Едва ли има служител в този отдел, който ако не участва, поне да знае, че в отдела му се случват подобни престъпления, а знанието според нас е равно на съучастие. Колко ли години ще трябва да минат ако бяха оставени прокуратура и съд евентуално да залавят и осъждат лицата, уличени в корупция в този отдел, като имаме предвид колко трудно доказуеми са подобни престъпления и какъв огромен ресурс трябва да се вложи, за да може да се събере доказателствен материал. Случаят с подсъдимата кметица на Младост Десислава Иванчева е един чудесен пример за това. Колко от далите пари нарушители биха свидетелствали, че са част от подобни престъпни практики.

[siteorigin_widget class=“Pdfprnt_Buttons_Widget“][/siteorigin_widget]
Download - формат на страницата, PDF

Leave a Reply

%d bloggers like this:
Optimized with PageSpeed Ninja
Warning: include_once(/home/keyleigh/kabox.info/wp-content/plugins/psn-pagespeed-ninja/ress/vendor/amdd/ua.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/keyleigh/kabox.info/wp-content/plugins/psn-pagespeed-ninja/ress/classes/devicedetector/amdd.php on line 43

Warning: include_once(): Failed opening '/home/keyleigh/kabox.info/wp-content/plugins/psn-pagespeed-ninja/ress/vendor/amdd/ua.php' for inclusion (include_path='.:/opt/cpanel/ea-php74/root/usr/share/pear') in /home/keyleigh/kabox.info/wp-content/plugins/psn-pagespeed-ninja/ress/classes/devicedetector/amdd.php on line 43

Fatal error: Uncaught Error: Class 'AmddUA' not found in /home/keyleigh/kabox.info/wp-content/plugins/psn-pagespeed-ninja/ress/classes/devicedetector/amdd.php:45 Stack trace: #0 /home/keyleigh/kabox.info/wp-content/plugins/psn-pagespeed-ninja/ress/classes/devicedetector/rddb.php(21): Ressio_DeviceDetector_AMDD->__construct(Object(Ressio_DI)) #1 /home/keyleigh/kabox.info/wp-content/plugins/psn-pagespeed-ninja/ress/classes/di.php(132): Ressio_DeviceDetector_RDDB->__construct(Object(Ressio_DI)) #2 /home/keyleigh/kabox.info/wp-content/plugins/psn-pagespeed-ninja/ress/classes/di.php(70): Ressio_DI->createNew('deviceDetector') #3 /home/keyleigh/kabox.info/wp-content/plugins/psn-pagespeed-ninja/ress/classes/htmloptimizer/pharse.php(281): Ressio_DI->__get('deviceDetector') #4 /home/keyleigh/kabox.info/wp-content/plugins/psn-pagespeed-ninja/ress/classes/htmloptimizer/pharse.php(830): Ressio_HtmlOptimizer_Pharse->domIterate(Object(HTML_Node_Conditional), true) #5 /home/keyleigh/kabox.info/wp-content/plugins/psn-pagespeed-ninja/ress in /home/keyleigh/kabox.info/wp-content/plugins/psn-pagespeed-ninja/ress/classes/devicedetector/amdd.php on line 45